Η διαδρομή του αγώνα απο το Google Earth

Η διαδρομή του αγώνα απο το Google Earth

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ SALOMON


Με απόλυτη επιτυχία, παρά τις ανησυχητικές καιρικές συνθήκες την παραμονή του αγώνα, ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος αγώνας του Πρωταθλήματος Νέων Αθλητών αγώνων βουνού στον Χορτιάτη την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Οι βροχές των τελευταίων ημερών είχαν σαν αποτέλεσμα όλη η διαδρομή να είναι με πολύ λάσπη γεγονός όμως που δε δυσαρέστησε κανέναν ενώ είδαμε και εντυπωσιακούς χρόνους, γεγονός που δείχνει την άνοδο του επιπέδου των συμμετεχόντων.

Νικητής στην κατηγορία Νέων ο Σταύρος Ζαχαρίου με χρόνο 2:03:29, δεύτερος ο Στέργιος Κουκουτέγος με χρόνο 2:09:15 και τρίτος ο Σπύρος Γκαμπράνης με χρόνο 2:12:00.  Συνολικά 10 νέοι αθλητές συμμετείχαν στον δεύτερο αγώνα και ανάμεσα τους δύο κοπέλες.

Στο Πρωτάθλημα προηγείται Σπύρος Γκαμπράνης, δεύτερος ο Νίκος Ξάνθης και τρίτος ο Σταύρος Ζαχαρίου. Να σημειώσουμε όμως πως οι δύο πρώτοι έχουν από δύο αγώνες μέχρι στιγμής αφού είχαν τρέξει και στην Κέρκυρα.

Να θυμήσουμε πως στο Πρωτάθλημα, έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι γεννήθηκαν το 1992 και νωρίτερα, αποτελείται από 8 αγώνες σε όλη την Ελλάδα και για να πάρει κατάταξη ένας αθλητής πρέπει να συμμετάσχει σε τουλάχιστον 4 από αυτούς ενώ στην περίπτωση που κάποιος αθλητής τρέξει σε περισσότερους αγώνες θα ληφθούν υπόψη τα 4 καλύτερα αποτελέσματά του. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο αθλητών κερδίζει ο νεότερος σε ηλικία αθλητής.

Επόμενος αγώνας ο Taygetos Challenge, στην Καρδαμύλη, στις 24 Μαρτίου όπου για τους νέους μετράει η διαδρομή των 20 χλμ.

Καλή συνέχεια σε όλους.